fbpx

Hokkaido polievka - rýchlo, zdravo, lacno ;) - EURO26

Hokkaido polievka – rýchlo, zdravo a lacno 😉

HOKAIDDO… vyskakuje na nás takmer zovšadiaľ! Netradičný druh tekvice je súčasťou mnohých jesenných dekorácií. Má výrazne odlišnú chuť v porovnaní s tradičnou, známou tekvicou, no čo je najdôležitejšie, je veľmi bohatá na vitamíny a minerálne látky. Obsahuje veľa vápnika, horčíka, fosforu, draslíka, betakarotén a vitamíny A, B, C. Čím je táto tekvica oranžovejšia, tým má v sebe viac vitamínu A. Tekvicové semená a olej obsahujú veľa zinku, ktorý podporuje tvorbu a rast vlasov. Jeden z najjednoduchších spôsobov prípravy Hokkaida je určite polievka. Nielen skvele chutí, ale v období ranej jesene aj zahreje.

RECEPT

Čas prípravy: 10 minút

Čas varenia: 30 minút

Druh: polievka

Množstvo: 4 porcie

Potrebuješ:

1 strednu veľkú Hokkaido tekvicu

2 stredne veľké zemiaky

plátok masla

250ml smotany na varenie

soľ, korenie

voda

ak chceš, tak aj tekvicové jadierka a olej

  1. Celú tekvicu Hokkaido dobre umy, rozkroj a odstráň z nej semienka. Potom ju nakrájaj na kocky (môžeš pokojne aj so šupkou).
  2. Kocky upeč na pečiacom papieri v rúre alebo uvar vo vode. (Ak ich robíš v rúre pokrop trochu olivovým olejom a zľahka osoľ).
  3. Uvarenú alebo upečenú tekvicu nechaj vychladnúť.
  4. Zemiaky nakrájaj na malé časti a uvar v slanej vode domäkka. (Vodu po uvarení nevylievaj.)
  5. K uvareným zemiakom pridaj uvarené/upečené Hokkaido a rozmixuj dohladka. (Podľa toho, akú hustú či riedku polievku chceš, pridaj vodu.)
  6. Pripravené zemiakovo-tekvicové pyré daj ešte na sporák, dochuť si ho soľou, korením, ako to máš rád.
  7. Pridaj trochu masla na zjemnenie a prilej smotanu na varenie.Dobrú chuť 😉
  8. Všetko pár minút povar a odstav.

Ako priviesť tento recept k dokonalosti?

Každú porciu ozdob a zároveň dochuť tekvicovými semienkami. Stačí na panvici opiecť jadierka napríklad z tohto skvelého obchodu, kde ich (a hromadu dalších vynikajúcich vecí) dostaneš s kartou EURO<26 so zľavou. Netreba ich pražiť na oleji, samotné sú bohatým zdrojom tuku. Opražením získajú výraznejšiu chuť a samorzejem chrumkavosť. Do si môžeš ešte pridať aj pár kvapiek tekvicového oleja – chutí v nej skvele a je plný vitamínov a látok pôsobiacich proti zápalom. Kúpiš ho tiež s EURO<26 zľavou v týchto predajniach.

PRIHLÁSENIE SA DO EURO26»